Јавни позив за предлагање кандидата за чланове кандидата Националног савета за регионални развој

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе објавило је Јавни позив за предлагање кандидата за чланове Националног савета за регионални развој којим позива општине и градове да предложе кандидата који ће представљати регионе у овом телу.

Право предлагања кандидата за чланове Националног савета за регионални развој имају све јединице локалне самоуправе, док више јединица локалне самоуправе из једног региона могу предложити заједничког кандидата.
Јединице локалне самоуправе кандидате могу предложити до 11. јануара 2013. године, а за члана Националног савета именује се кандидат којег је предложио највећи број јединица локалне самоуправе из региона.
Национални савет за регионални развој образује се у складу са Законом о регионалном развоју у циљу обезбеђивања и унапређивања регионалног развоја у земљи и надлежан је за предлагање мера за унапређивање регионалног развоја, праћење стања у овој области и анализу принципа и ефеката примене политика и мера Владе из области регионалног развоја.
Чланови Националног савета су, поред представника региона,  и министри надлежни за регионални развој, финансије, животну средину и послове просторног планирања, инфраструктуру, државну управу и локалну самоуправу, одрживи развој недовољно развијених подручја, рад и социјалну политику и Косово и Метохију.

 

Прилози